Niečo iné

Po dvoch posledných tmavých blogových outfitoch som sľúbila, že ten ďalší v poradí bude odlišný. Ja osobne často prispôsobujem farby outfitu počasiu. Neviem si predstaviť v zachmúrenom a upršanom dni vyjsť von v žiarivých farbách. Konečne sa však po dlhšom období ukázali slnečné lúče, ktoré prinesú so sebou i dávku optimizmu a dobrej nálady. Teda aspoň u mňa fungujú slnečné lúče na náladu 100%-ne, no som presvedčená, že aj u veľkej väčšiny z vás. Keď je deň žiarivý, dostanem chuť na pozitívne veci (včera som si dala predsavzatie zase začať pravidelne cvičiť 🙂 ).

Rovnako dostanem náladu na celkom iný outfit, než bežne zvyknem nosiť. Ako napríklad teraz, troška nezvyčajne v jesennom období, som sa obliekla do celobieleho outfitu doplneného ružovými doplnkami- šiltovkou, kabelkou, teniskami a bielymi hodinkami Juicy Couture z Klenoty Aurum Slovensko. Nezvyknem sa príliš často týmto štýlom „a lá Barbie“ obliekať, predsa len je to štýl, ktorý sa hodí skôr mladučkým kočkám, ale sem-tam urobím výnimku. A k tejto výnimke ma podnietilo nielen to, že po dlhej dobe vyšlo spomínané slniečko, ale aj moja nová, púdrovoružová kabelka – prakticky v celom svete známej japonskej značky Samantha Thavasa. Teda ako píšem, prakticky v celom, až na Európu. Butiky značky Samantha Thavasa sa vyskytujú v známych metropolách Ázie, Ameriky… Je to populárna a výnimočná značka. Jej tvárou bývajú uznávané celebrity, ktoré spolupracujú s touto značkou i na samotných návrhoch jej modelov. Aktuálne je jej tvárou i kreátorkou známy „anjelik“ Miranda Kerr, ktorá je známa i svojou charitatívnou činnosťou. Prečo vám tu píšem o pre vás neznámej, japonskej značke? Lebo už teraz sú produkty tejto značky dostupné i na Slovenskuuuu, a to prostredníctvom Beauty atelier, zatiaľ len cez Facebookovú stránku a Instagram, ale čoskoro aj cez e-shop, na ktorom sa pracuje. Takže ak rozmýšľate nad kúpou vianočného darčeka pre mamu, sestru, kamarátku, odporúčam nakuknúť. Produkty zaujmú kvalitou, prevedením a jedinečným dizajnom v podobe kabeliek, peňaženiek, príveskov či obalov na mobil…

Japonská značka Samantha Thavasa má vo svojom produktovom rade kvalitne spracované výrobky z pravej kože ale i líniu Samantha Vega z čisto vegánskych materiálov. Ja osobne nepohrdnem kvalitnou nekoženou, ale rovnako aj koženou kabelkou alebo topánkami, hoci som na facebookovej fanpage blogu nedávno dostala výčitky od fiktívnej „pani“, že ako sa môžem prezentovať tým, že milujem zvieratá, a kŕmim túlavé mačky a nosím veci z pravej kože. Ja osobne nie som vegánka, ani vegetariánka, a teda jem mäso a svoje zvieratá, i tie túlavé, kŕmim samozrejme mäsom, nie hruškami a jabĺčkami. 🙂 A predsa, z úžitkových zvierat, ktoré slúžia na potravu nám i naším spoločenským zvieratám, sa druhotným spracovaním získava koža, v našich podmienkach je to najčastejšie bravčová- využívaná na výrobu kožených doplnkov- topánok i kabeliek. Predsa keď ja jem mäso a mäsom kŕmim zvieratá, nebudem si z nich kožu skladovať v obývačke (obrazne napísané 🙂 ), je normálne že sa využije v ďalšom priemyselnom spracovaní. A tiež som nikdy tak úplne neprišla na to, či ortodoxní vegetariáni, vegáni , ochrancovia zvierat a odporcovia nás mäsožravých, ktorí vo veľkej miere vlastnia domácich miláčikov- psíkov a mačky, či ich odchovávajú na hruškách a jabĺčkach?, lebo neviem ako vy, ale ja som zatiaľ na našom ani na zahraničnom trhu nezaznamenala výskyt vegánskej potravy pre mačky a psíkov… a či by boli schopné na nej prežiť… A tiež, radšej nechceme vedieť, čo všetko sa dostane do granuliek, však?

Iný prípad je už nosenie pravých kožušín, kde sa zvyčajne neúžitkové zvieratá chovajú s jediným nešťastným a smutným zámerom… Ja osobne dávam prednosť umelým kožušinám, aj aktuálne oblečenú bielu vestu, ktorú mam na sebe, je samozrejme umelá. Umelá kožušina má výhodu, že nemá zápach, neplzne a môže sa prať v práčke a v dnešnej dobe sa dokážu umelé kožušiny vyhotovovať kvalitne a na nerozoznanie od tých prírodných, dokonca s oveľa lepšími vlastnosťami, tak prečo nejsť radšej touto cestou….
Avšak nikoho nesúdim, neodsudzujem, ani nikoho asi netreba za niečo odcudzovať, každý má predsa svoje vlastné svedomie, svoj život a hodnoty v ňom, každý dospelý človek si za svoje skutky a činy nesie zodpovednosť a ako sa hovorí, všetko čo v živote vykonáme, spravíme, urobíme sa nejakým spôsobom vyskytne opätovne v akejsi forme v našich životoch…

A samozrejme, rovnako aj chápem, keď môže mať človek zlý pocit z koženej kabelky, je dobré a pozitívne, že väčšinou vždy má možnosť výberu aj z neživočíšnych materiálov, rovnako je to aj u Samantha Thavasa, ktorá ponúka aj nádherné, čisto vegánske produkty v spomínanej línií Vega.

Trocha som možno/zase odbočila od témy môjho outfitu, ku ktorému ma v podstate, ako som už spomínala, inšpirovalo nielen po dlhej dobe slnečné lúče, kabelka japonskej značky Samantha Thavasa ale možno i v Japonsku obľúbený a populárny Barbie / baby look. Sledujte Facebookovú stránku Beauty atelier, Instagram @beauty_ateliersvk a inšpirujte sa. Čoskoro pribudnú i ďalšie výnimočné doplnky, možno i kozmetika z exotických kútov sveta. Ja milujem odlišnosť, akú ponúka Ázia. Želám vám príjemné nakupovanie.

Beauty atelier

Beauty atelier

Beauty atelier

Beauty atelier

Beauty atelier

Beauty atelier

Beauty atelier

Beauty atelier

Beauty atelier

Beauty atelier

Beauty atelier

Beauty atelier

Beauty atelier

Beauty atelier

Beauty atelier

Beauty atelier